Verkkouutiset

Muslimipariskunta vankilaan – kuusi vuotta parrasta ja kaksi vuotta hunnusta

Kiinalainen tuomioistuin on antanut ankarat vankilatuomiot muslimimiehelle ja hänen vaimolleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Muslimivoittoisessa Xinjiangin maakunnassa sijaitseva paikallinen tuomioistuin on antanut maan vainottuun uiguurivähemmistöön kuuluvalle miehelle kuuden vuoden vankeustuomion.

Virallisesti tuomio annettiin ”riidan kylvämisestä ja hankaluuksien aiheuttamisesta”. Tuomion todellinen syy oli miehen kasvattama parta, kiinalaismediaan viittaava USA Today kertoo. Viranomaiset olivat pyytäneet miestä leikkaamaan partansa useita kertoja.

Samassa yhteydessä miehen vaimolle annettiin kahden vuoden vankeusrangaistus. Hän oli peittänyt kasvonsa hunnulla ja käyttänyt burkaa. Hunnun ja burkan käyttöön on viimeaikoina puututtu Xinjiangissa osana ”Kauneusprojekti” -nimistä kampanjaa, jonka tavoitteena on estää musliminaisia peittämästä kasvojaan tai hiuksiaan. Kiinalaisten viranomaisten mukaan tällä ehkäistään ääriajattelua ja terrorismia.

“Kova rangaistus pitkän parran kasvattamisesta on tyypillistä poliittista vainoa, jota uiguureihin kohdistetaan”, maanpaossa toimivan uiguurihallinnon tiedottaja Dilxat Raxit toteaa.

Hänen mukaansa tavallinen kiinalainen voi kasvattaa parran huoletta.

”Jos uiguuri tekee niin, on hän radikaali”, Raxit sanoo.

Kiinalaisen Dahebao -lehden mukaan samojen rikosnimikkeiden nojalla on hiljattain tuomittu muitakin. Tuomioiden pituuksista tai muista yksityiskohdista ei ole kuitenkaan tietoa.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan ”riidan kylvämistä” koskevaa syytettä sovelletaan Kiinassa yhä enemmän toisinajattelijoihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)