Verkkouutiset

USA:n Raptor F-22 -superhävittäjiä Liettuaan

Kaksi Yhdysvaltain F-22 Raptor -häivehävittäjää on laskeutunut Šiauliain lentotukikohtaan Liettuaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Koneet nousivat ilmaan Lakenheathin tukikohdasta Itä-Englannista.

Yhdysvaltain Liettuan-lähetystö on julkaissut Facebook-sivuillaan videokuvaa hävittäjien laskeutumisesta Šiauliain kentälle.

Raptor-hävittäjät voivat jäljittää, tunnistaa ja tuhota ilmassa olevia kohteita tulematta itse havaituiksi. Koneet kykenevät toimimaan myös maassa olevia kohteita vastaan.

Maanantaina kaksi Yhdysvaltain Raptor-hävittäjää saapui lähelle Constantan satamakaupunkia Romaniassa. Koneet palasivat myöhemmin kotitukikohtaansa Englantiin.

F-22 Raptor -hävittäjien lennot ovat osa Yhdysvaltain Atlantic Resolve -operaatiota, jonka tarkoituksena on osoittaa Yhdysvaltain sitoutumista Naton yhteiseen puolustukseen ja alueellisen vakauden turvaamiseen.

Erityisesti Naton itäiset jäsenmaat ovat toivoneet nykyistä huomattavasti vahvempaa Yhdysvaltain sotilaallista läsnäoloa alueella.

Baltiassa Raptor-hävittäjät ovat vierailleet viimeksi syyskuussa 2015.

Kreml on ilmoittanut Naton lisääntynyttä aktiivisuutta itäisissä jäsenmaissaan osoituksena sotilasliiton pyrkimyksestä hivuttautua lähemmäs Venäjän rajoja. Raptor-hävittäjien saapuminen Romaniaan noteerattiin näkyvästi esiin muun muassa valtion ohjauksessa olevan uutistoimisto Sputnikin uutisoinnissa.

Toimittaja HEIKKI HAKALA

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)