Verkkouutiset

Putinin puoluetta syytetään vaalivilpistä – “yksi äänestäjä ja laatikossa 500 lipuketta”

Yhtenäisen Venäjän ehdokas väittää puolueen esivaaleissa tapahtuneen pahaa vilppiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhtenäisen Venäjän parlamenttiedustaja Maria Maksakova kertoo venäläiselle Dozhd-televisiokanavalle puolueensa Pietarin esivaaleissa tapahtuneen vakavaa vaalivilppiä.

Maksakova hävisi sunnuntain esivaalissa Sergei Vostretsoville. Asiasta uutisoivan Moscow Timesin mukaan Maksakova väittää, että hänellä on videotodisteita laajamittaisesta vaalivilpistä.

Maksakovan mukaan eräällä äänestyspaikalla laatikossa oli ollut heti aamulla noin 500 lipuketta, vaikka paikalla oli käynyt vain vasta yksi äänestäjä. Paikallinen vaalivalvontakomitea ei Maksakovan mukaan ole kyennyt selittämään tapausta.

Parlamenttiedustaja kertoo, että toisissa vaalipiireissä jo aiemmin äänestäneitä ihmisiä oli myös tuotu busseilla äänestämään hänen vaalipiiriinsä. Maksakova sanoo lähettäneensä videotodisteet vilpistä Yhtenäisen Venäjän päämajaan.

”Vostretsovin kampanja oli käytännössä näkymätön. Minun vaalityöntekijäni kävivät lähes joka talolla”, Maksakova selitti.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin Yhtenäinen Venäjä on maan suurin puolue. Sillä on selvä enemmistö sekä Venäjän parlamentin alahuoneessa eli duumassa että paikallisparlamenteissa.

Maria Maksakova on tullut tunnetuksi oopperalaulajana. Hän on aiemmin herättänyt huomiota kritisoimalla julkisesti Venäjän kiisteltyä homopropagandalakia. Vuonna 2013 säädetty laki kieltää ”muiden kuin perinteisten seksuaalisuhteiden propagoinnin alaikäisille”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)