Verkkouutiset

”Muutamme provokaattorien linnoituksen tuhkaläjäksi” – Pohjois-Korea uhkailee ydiniskulla

Pohjois-Korea uhkailee ennaltaehkäisevällä ydiniskulla Yhdysvaltain ja Etelä-Korean tänään alkaneiden vuosittaisten sotaharjoitusten takia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korea syyttää Yhdysvaltoja ja Etelä-Koreaa ydinsodan valmistelusta Koreanniemimaalla. Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat korostaneet harjoituksen ei-provokatiivista luonnetta, mutta tämä ei Kim Jong-Unin Pohjois-Koreaa vakuuta.

– Sodanlietsojien on pidettävä mielessään, että jos he näyttävät pienintäkään hyökkäyksen merkkiä, muutamme provokaattorien linnoituksen tuhkaläjäksi ennaltaehkäisevällä ydiniskulla, sanoo Pohjois-Korean armeija lausunnossaan sanomalehti La Repubblican mukaan.

Lausunnon mukaan ”tilanne Koreanniemimaalla on niin jännittynyt, että ydinsota voi syttyä minä hetkenä hyvänsä”.

Pohjois-Korean mukaan Yhdysvallat ja Etelä-Korea valmistelevat maan pääkaupunkia Pjongjang vastaan ennaltaehkäisevää ydiniskua ja Pohjois-Korean valtaamista.

Harjoituksiin osallistuu 25 000 sotilasta Yhdysvalloista ja 50 000 Etelä-Koreasta. Harjoitus kestää 12 päivää ja siinä simuloidaan Pohjois-Korean suurhyökkäystä eteläiseen naapurimaahan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)