Verkkouutiset

Pohjois-Korea kiistää ISIS-kytkökset – ”silkkaa herjausta”

Pohjois-Korea lyttää väitteet maan kytköksistä ISIS-terroristijärjestöön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Etelä-Korean tiedustelupalvelun päällikön Lee Byung-hon väitetään vihjailleen Etelä-Korean parlamentissa pitämässään tiedotustilaisuudessa ISIS-jihadistijärjestön ja Pohjois-Korean mahdollisilla kytköksillä.

Etelä-Korean mediassa kiertäneet uutiset ovat saaneet pohjoiskorealaiset takajaloilleen.

International Business Times ruotii tapausta tässä.

Verkkolehti huomauttaa, ettei ole aivan varmaa, onko Leen puheita uutisoitu oikein. Tästä huolimatta Pohjois-Korean valtio ja media ovat ottaneet ne hampaisiinsa.

”Väitteet ovat niin absurdeja, että jopa keitetty häränpää purskahtaisi nauruun”, todetaan Kim Jong-unin itsevaltaisesti johtaman Pohjois-Korean virallisessa lausunnossa.

Kovasanaisessa lausunnossa kiistetään voimakkaasti kaikenlaiset yhteydet ISIS-jihadisteihin. Väitteiden todetaan olevan silkkaa herjausta. Eteläkorealaisia Pohjois-Korea syyttää kaksinaamaisuudesta.

Valtiollinen lehti Uriminzokkiri kirjoittaa, etteivät väitteet ole yllättäviä, ”kun otetaan huomioon Etelä-Korean tiedustelun tavoite vahingoittaa jatkuvasti Pohjois-Koreaa”.

Asiasta uutisoitiin hieman sen jälkeen, kun Etelä-Korean viranomaiset paljastivat löytäneensä 10 korealaista, joilla on läheisiä siteitä ISIS-järjestöön.

Pohjois-Korealla on tunnetusti hyvät välit ISIS:n vihollisina tunnettuihin Iraniin sekä Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallintoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)