Verkkouutiset

Asiantuntijan mukaan Pohjois-Korean ohjusten kantama riittää lähes koko USA:han

James Martin Centerin tutkijan Melissa Hanhamin mukaan Pohjois-Korean ohjusten kantama voi riittää jopa New Yorkiin asti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

James Martin Centerin tutkijan Melissa Hanham arvioi BBC:lle kirjoittamassaan analyysissä, että Pohjois-Korean ohjusten kantama riittää jo iskuihin lähes koko Yhdysvaltoja vastaan. Vain itärannikko voi Hanhamin mukaan vielä olla ohjusten kantaman ulkopuolella, mutta pahimmillaan ydinkärkeä kuljettamaan kykenevät ohjukset voisivat iskeä jopa New Yorkia vastaan.

– Tarjolla oleva data osoittaisi, että ohjuksella on noin 10 400 kilometrin kantama, Hanham arvioi.

Se riittäisi iskuihin New Yorkia mutta myös muita Yhdysvaltojen suuria kaupunkeja, kuten Los Angelesia ja Chicagoa, vastaan.

Hanhamin mukaan huomionarvoista perjantaisessa ohjuskokeessa on kantaman lisäksi myös iskun paikka ja ajankohta. Pohjois-Korea teki iskun odottamattomasta paikasta ja kello 23 jälkeen illalla, mikä Hanhamin mukaan antaisi viitteitä maan harjoittelevan ohjusiskujen tekemistä yöllä ja sotilastiedustelun harhauttamista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)