Verkkouutiset

Terroristit-sana poistettiin Paluu tulevaisuuteen -elokuvasta

TBS-elokuvakanavan esittämässä versiossa klassikkofilmistä oli poistettu by terrorists -sanat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elokuvamuokkauksesta uutisoi Daily Caller. 1980-luvun klassikkofilmissä Paluu tulevaisuuteen juoneen kuuluu, että libyalaiset terroristit jahtaavat Doc Brownia, joka on varastanut heiltä plutoniumia. Terroristit ampuvat Docin, mutta ajassa taaksepäin siirtyvä Marty McFly ryhtyy kirjoittamaan tälle kirjettä, jossa varoittaa tapahtuvasta.

TBS-elokuvakanavan esittämässä versiossa kanava on sensuroinut pois Martyn kirjettä laatiessaan ääneen sanomat sanat ”by terrorists”. Lauseesta ”you will be shot by terrorists” on jäänyt jäljelle ”you will be shot”.

Kyse ei ole erehdyksestä, sillä sanat on poistettu myös hetkeä myöhemmin näkyvästä kirjeestä.

Alla olevassa ylemmässä twiitissä näkyy ensin elokuvan kohdan alkuperäinen versio. Sen jälkeen näytetään TBS-kanavan esittämä versio.

Uuden version äskeinen esittäminen TBS:lla suututti USA:ssa tv-katsojia. On kuitenkin mahdollista, että sensuroinnit oli tehty jo vuosikymmeniä sitten elokuvan tv-versioita varten.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)