Verkkouutiset

Uusi paljastusväite Nemtsovin murhasta – kyseessä palkkamurha

Oppositiojohtaja Boris Nemtsovin Moskovassa murhanneiden miesten sanotaan saaneen teostaan kymmeniä tuhansia euroja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Boris Nemtsovin murhaajille maksettiin rikostutkijoiden mukaan 5 miljoonaa ruplaa eli noin 78 000 euroa, Moscow News kertoo, Rosbaltiin viitaten.

Palkkion suuruus selvisi jutun tutkintapöytäkirjoista.

Boris Nemtsov ammuttiin helmikuun lopussa Moskovan keskustassa aivan Kremlin lähellä.

Murhasta on asetettu syytteeseen kaksi tšetšeenimiestä. Kaikkiaan surmasta epäiltynä on pidätetty viisi miestä. Yksi heistä on tunnustanut. Kuudennen epäillyn kerrotaan joutuneen poliisin saartamaksi Tšetšenian Groznyissa ja räjäyttäneen itsensä vahingossa käsikranaatilla.

Murhan tunnustanut Zaur Dadajev on palvellut Tšetšenian presidentin Ramzan Kadyrovin alaisuudessa toimivissa sisäministeriön erikoisjoukoissa. Kadyrov kehui Dadajevia sosiaalisessa mediassa iskun jälkeen.

Vangittujen kuulusteluihin on liittynyt epäselvyyksiä ja heitä on väitetysti kidutettu.

Murhan motiivia on tähän asti pidetty puhtaasti islamistisena, vaikka Nemtsovia ei tunnettukaan voimakkaana islamin kritisoijana.

Dadajev on väitetysti kertonut kuulusteluissa ampuneensa Nemtsovin, koska tämä tuki profeetta Muhammedista pilakuvia julkaissutta ja Pariisissa terrori-iskun kohteeksi joutunutta Charlie Hebdo -lehteä.

Nyt Dadajevin kerrotaankin sanoneen viranomaisille, että hänet palkattiin tappamaan Nemtsov. Varsinainen motiivi on kuitenkin edelleen väitetysti Charlie Hebdon tukeminen.

Venäläismedian mukaan rikostutkijat pyrkivät tällä hetkellä selvittämään onko vaikutusvaltaiseen tšetšeenisukuun kuuluvalla Ruslan Geremejevillä jotakin tekemistä murhan kanssa. Myös Geremejev palveli Tšetšenian sisäministeriön joukoissa. Hänen läheinen sukulaisensa istuu Venäjän parlamentin ylähuoneessa.

Interpreterin mukaan Dadajev olisi piiloutunut murhan jälkeen Geremejevin asuntoon. Venäläinen Kommersant kertoo, ettei Geremejeviä ole vielä tavoitettu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)