Verkkouutiset

Kalifaattiin matkustanut länsitoimittaja: Isis valmistautuu uskonpuhdistukseen

Saksalainen toimittaja ja kirjailija Jürgen Todenhöfer teki matkan syvälle Isiksen hallitsemaan kalifaattiin. Hän oppi, että Isis on paljon vaarallisempi, kuin lännessä ymmärretään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jürgen Todenhöfer matkusti kalifaatin alueella vieraillen Syyriassa Deir ez Zorissa ja Mosulissa, Irakin toiseksi suurimmassa kaupungissa, jonka Isis valtasi kesäkuussa.

Todenhöferin mukaan Mosulissa vallitseva normaaliuden tunne oli kammottava.

– 130 000 kristittyä on häädetty kaupungista, shiiat ovat paenneet, monet ihmiset on murhattu, mutta asukkaat jopa pitävät vakauden tunteesta, jonka islamilainen valtio on heille tuonut.

Asukkaat myös pelkäävät, sillä islamilaisen valtion sääntöjen rikkomisesta seuraa ankara rangaistus.

300 Isiksen taistelijaa valtasi Mosulin vain neljässä päivässä, vaikka kaupungissa oli 20 000 Irakin armeijan sotilasta. Todenhöferin haastatteleman taistelijan mukaan Isis iski lujaa etulinjaan ja käytti myös itsemurhaiskuja. Tällöin useat sotilaat yksinkertaisesti pakenivat paikalta.

– Me taistelemme Allahin puolesta, he rahan tai muiden asioiden takia, joihin he eivät todella usko, Isiksen taistelija selitti.

Todenhöfer tapasi matkallaan terroristeja, jotka olivat matkustaneet kalifaattiin Euroopasta ja Yhdysvalloista. Yksi oli kotoisin New Jerseystä. Eräs Todenhöferin haastattelema terroristi oli lukenut lakia ja saanut hyviä työtarjouksia. Lakimiehen uran sijaan mies oli matkustanut taistelemaan Isiksen riveissä.

Todenhoeferin huomion mukaan yksi Isiksen vahvuuksista tuntuu olevan sen jäsenten halu, melkeinpä tahto, kuolla taistelussa. Terroristit uskovat tulleensa luvattuun maahan ja taistelevansa oikean asian puolesta, Todenhöfer kertoi CNN:lle.

Isis valmistautuu suureen uskonnolliseen puhdistukseen

Todenhöfer tapasi myös saksalaista alkuperää olevan miehen, joka selvästi puhui Isis-järjestön johdon suulla. Mies sanoi, että Isis tulee etenemään Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Pelkästään ajankohta on kysymysmerkki.

– Eurooppalaisten tulee tietää, että kun me tulemme, se ei ole mukava tapa. Ja ne, jotka eivät käänny islamin uskoon tai maksa islamin veroja, tapetaan.

Todenhöfer kysyi mieheltä, onko ihmisten mestaaminen ja orjuuttaminen hänen mielestään todella merkki ihmiskunnan kehittymisestä?

– Orjuus ehdottomasti viestittää kehityksestä. Vain tietämättömät ihmiset uskovat, että kristittyjen ja juutalaisten keskuudessa ei ole orjuutta. Orjuudesta on meille suuri apu ja tulemme turvautumaan siihen ja mestauksiin myös jatkossa…monet orjat ovat islamiin kääntymisen jälkeen vapautettu, mies sanoi.

– Tietenkin on myös naisia, jotka pakotetaan prostituutioon pahimmissa tapauksissa.

Isiksen tappamista avustustyöntekijöistä mies otti esille amerikkalaisen James Foleyn tapauksen.

– ihmisten pitäisi todella miettiä James Foleyn tapausta. Hän ei kuollut, koska me aloitimme taistelun. Hän kuoli hallituksensa tietämättömyyden tähden, joka ei antanut hänelle apua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)