Verkkouutiset

Kysely venäläisille: ”Länsi haluaa nöyryyttää meitä”

Kaksi kolmasosaa uskoo, että lännen tavoitteena on heikentää Venäjää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaksi kolmasosaa venäläisistä uskoo, että länsimaiden asettamisen talouspakotteiden tavoitteena on ”nöyryyttää ja heikentää” Venäjää. Viidesosa sanoo, että pakotteiden tarkoitus on palauttaa geopoliittinen tasapaino, jonka Krimin liittäminen Venäjään rikkoi. Viisi prosenttia venäläisistä arvioi, että länsimaat käyttävät pakotteita, jotta ”sota, tuho ja kuolemat Itä-Ukrainassa päättyvät”.

Luvut käyvät ilmi Levada-tutkimuslaitoksen tekemästä kyselystä, jonka julkaisi venäläinen Kommersant-lehti. Tuloksista kertoo englanniksi Tass.

Venäläisistä 46 prosenttia arvioi, että pakotteet on suunnattu koko Venäjän kansaa vastaan. 29 prosenttia sanoo, että niiden kohteena on kapea joukko, joka on vastuussa Venäjän Ukrainan-politiikasta.

70 prosenttia vastaajista sanoo, että Venäjän tulee jatkaa omaa politiikkaansa pakotteista huolimatta. he kannattavat Venäjän asettamia vastapakotteita. 20 prosenttia arvioi, että Venäjän tulisi etsiä kompromissia, jotta molemminpuoliset pakotteet voitaisiin poistaa.

Kyselyyn vastasi 800 venäläistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)