Verkkouutiset

Kristityt häviämässä Lähi-idän kartalta – pelko uuvuttaa

Kristityt ovat kyllästyneet alituiseen pelkoon, taloudelliseen ahdinkoon ja jopa vainoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kristittyjen määrä on pudonnut merkittävästi Lähi-idässä. The Economistin mukaan Lähi-idän väestöstä kristittyjä oli vuonna 1910 vielä 14 prosenttia, kun heitä nyt on enää neljä prosenttia väestöstä.

Egyptissä kristittyjen osuus on pudonnut reilussa sadassa vuodessa vajaasta 20 prosentista alle kymmeneen ja Syyriassa reilusta 15:stä alle viiteen prosenttiin.

Kristityt ovat kyllästyneet alituiseen pelkoon, taloudelliseen ahdinkoon ja jopa vainoon, jota myös Isisin nousu on ruokkinut. Esimerkiksi Irakin pohjoisosassa sijaitsevassa Mosulissa oli aikanaan tuhansia kristittyjä, mutta vuonna 2014 Isis raportoi, että kaupunki on ”vapaa kristityistä”. Isis on pakottanut kristityt kääntymään muslimeiksi, vaihtoehtona on ollut kuolema.

Kristittyjen määrä suhteessa muslimeihin kutistuu myös syntyvyyden vähäisyyden takia. Esimerkiksi Egyptissä muslimien syntyvyysaste on vajaa kolme kristittyjen vajaata kahta vastaan.

The Economistin mukaan Lähi-idässä arvuutellaankin nyt, ovatko kristityt katoamassa kahden tuhannen vuoden jälkeen alueelta kokonaan. Diktaattorien kaatuminen ei ole kehitystä pysäyttänyt vaan jopa voimistanut islamilaistumista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)