Verkkouutiset

Kiina vastaa kybervakoilusyytteisiin – ”USA on itse urkkinut yrityksiämme jo pitkään”

Kiina kiistää tuoreet tietoliikennevakoilusyytteet jyrkästi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiinan ulkoministeriö on vastannut Yhdysvaltojen nostamiin teollisuusvakoilusyytteisiin tulikivenkatkuisella tiedotteella.

”Yhdysvallat on selvästikin pyörittänyt vieraiden maiden valtionpäämiehiin, yrityksiin ja yksityishenkilöihin kohdistuvaa laajamittaista ja järjestäytynyttä urkintaa, verkkovalvontaa ja kontrollointia jo pitkään”, Kiinan ulkoministeriö toteaa.

Ulkoministeriön mukaan on yleisessä tiedossa, että Yhdysvallat vakoilee kiinalaisia yrityksiä ja yksityishenkilöitä.

Yhdysvallat syyttää viittä kiinalaista upseeria teollisuusvakoilusta. Syytteiden mukaan Kiinan armeijan palveluksessa olevat hakkerit ovat urkkineet liikesalaisuuksia amerikkalaisilta yrityksiltä. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Yhdysvallat syyttää vieraan vallan edustajia kybervakoilusta.

Kiinan mukaan Yhdysvallat loukkaa syytteillään diplomatian perussääntöjä ja vahingoittaa Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteita sekä maiden välistä luottamusta. Se on jo ilmoittanut lakkauttavansa maiden välisen verkkoyhteistyön.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)