Verkkouutiset

ISIS:n videolla uhataan Vladimir Putinin henkeä – ”tapamme vääräuskoiset”

ISIS-järjestön Kaukasuksen siiven uudella videolla uhataan Venäjän presidentti Vladimir Putinia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

ISIS-jihadistijärjestön Kaukasuksen Provinssiksi itseään nimittämä osasto on julkaissut ensimmäisen videonsa sen jälkeen, kun se vannoi uskollisuutta ISIS-johtaja Abu Bakr al-Baghdadille kesäkuussa 2015.

Asiasta uutisoiva Jerusalem Post on julkaissut osia videosta kotisivuillaan. Videolla jihadistit vannovat surmaavansa ”Venäjän vääräuskoiset”, uhkaavat iskeä presidentti Vladimir Putinin kimppuun ja saattaa sharia-lain voimaan Venäjällä.

Videolla jihadistit ottavat vastuun helmikuun puolivälissä Venäjän Dagestanin Dzhemikentin kaupungissa tehdystä autopommi-iskusta, jossa sai surmansa kaksi poliisia.

”Meillä on tänä päivänä paikka, jossa voisimme saattaa voimaan sharia-lain. Kiitos Allahin meillä on paljon veljiä täällä ja Venäjällä on miljoonia muslimeita. Liitytään yhteen veljet. Vallataan alue ja laajennetaan sitä”, Kaukasuksen Provinssin johtaja Abu Jasser toteaa videolla.

Jasser kehottaa jihadisteja tappamaan vääräuskoisia omin päin, jos he eivät kykene liittymään Kaukasuksen Provinssiin.

Video päättyy Venäjän tiedustelun agentiksi väitetyn henkilön teloitukseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)