Verkkouutiset

Tällainen on ISIS-naisten ”kuolemanpartio”

Irakin armeijan komentajan mukaan myös muualla Irakissa on tavattu pelkästään naisista muodostuvia terroristijoukkueita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terroristijärjestö Isis käyttää Irakin Mosulin taisteluissa pelkästään naispuolisista terroristeista muodostuvaa sotilasjoukkuetta. The Sunin toimittaja oli Irakin armeijan joukkueen mukana, kun he kohtasivat naistarkka-ampujista muodostuvan ”kuolemanpartion”.

Irakin armeijan komentaja Haydarin mukaan ilmiö ei ole uusi. Hän kertoo, että naisista koostuvia terroristijoukkueita on nähty myös muualla Irakissa.

”Näin yhden Ramadissa. Siellä oli kiinalainen naissala-ampuja. Hän leikki hiuksillaan katolla, kun yksi miehistäni vei hänet pois”, Haydar sanoo.

Mosulissa arvioidaan olevan jäljellä noin 2000 Isis-taistelijaa. Iso osa heistä on ulkomaalaisia.

”Mieheni tappoivat tällä viikolla useita heistä. Kaikki tapetuista olivat ulkomaalaisia”, Haydar kertoo.

Alueella on noin 250 000 siviiliä, mikä tekee terrorismin vastaisesta taistelusta haasteellista.

”He käyttävät siviilejä, jopa lapsia, ihmiskilpinä. He ovat eläimiä. Olen nähnyt omin silmin, miten lapset pakotetaan kadulle leikkimään, jotta emme voi hyökätä”, Haydar kertoo.

Hänen mukaansa Isis olisi nopeasti kukistettavissa, jos siviileitä ei olisi Mosulin alueella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)