Verkkouutiset

Varoitus ISIS:n seuraavasta kohteesta: Saattaa iskeä matkustajalaivoihin uusilla aseilla

Nato-amiraalin mukaan ISIS-järjestö saattaa yrittää iskeä matkustajalaivojen kimppuun Välimerellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian laivaston vara-amiraali Clive Johnstone varoittaa ISIS-jihadistijärjestön leviämisestä Libyaan. Hän luonnehtii sen ”heittävän epämiellyttävän varjon Välimeren ylle”.

Johnstone on Naton korkein brittiläinen laivastoupseeri. Hän otti loppuviikosta kantaa ISIS:n leviämiseen Naton tiedotustilaisuudessa.

”Naton ei pidä kohdella Välimerta vain maahanmuuton näkökulmasta. Kyse on myös (ISIS:n) leviämisestä Pohjois-Afrikan rannikolla, sen tunkeutumisesta Libyaan ja sen aluevaltauksista Sirtissä (libyalainen rannikkokaupunki) ja muualla”, Johnstone totesi Daily Mailin mukaan.

Hänen mukaansa on olemassa ”karmaiseva mahdollisuus” siitä, että ”erittäin korkean tason asejärjestelmää” voitaisiin käyttää Välimerellä liikkuvia laivoja vastaan. Hänen mukaansa tällaisella terroriteolla olisi ”huomattavia seurauksia” lännessä.

Clive Johnstone kertoi Naton seuraavan kehittyneiden korealaisten, kiinalaisten ja venäläisten asejärjestelmien leviämistä alueella toimivien terroristijärjestöjen käsiin.

Johnstonen mukaan terrori-iskun uhkan lisäksi on olemassa myös riski siitä, että harhalaukaus tällaisesta ”erittäin korkean tason asejärjestelmästä” ottaa kohteekseen risteilyaluksen tai rahtilaivan.

”Itäisestä Välimerestä on tullut kiisteltyä aluetta”, hän luonnehti.

Johnstonen mukaan konkreettista uhkaa siitä, että ISIS iskisi Välimeren laivojen kimppuun juuri nyt, ei ole havaittu. Hänen mukaansa järjestö on kuitenkin kyennyt uudistamaan itseään ja toimintatapojaan sellaisella vauhdilla, että tulevaisuutta ei voi ennustaa.

”Tiedämme, että heillä on haluja laajentaa toimintaansa merelle. He haluavat hankkia kyvyn toimia merellä aivan kuten al-Qaidallakin on”, Clive Johnstone totesi

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)