Verkkouutiset

ISIS-juoni estettiin Britanniassa: Turvapaikanhakija valmisteli pommi-iskua

ISIS:n jäseneksi uskottua miestä epäillään pommi-iskun suunnittelusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian poliisi on estänyt suunnitellun pommi-iskun, Daily Mail kertoo. Iskun suunnittelusta epäiltyä eritrealaistaustaista turvapaikanhakijaa Munir Hassan Mohammedia syytetään useista terrorismirikoksista. Niiden joukossa on syyte kiellettyyn ISIS-jihadistijärjestöön kuulumisesta.

Mohammedin epäillään valmistelleen iskua yhdessä Rowaida El Hassanin kanssa. Pari oli ilmeisesti tavannut verkossa. Naista ei kuitenkaan epäillä ISIS:n jäseneksi.

Mohammedin hallusta löytyi tutkinnassa muun muassa opas matkapuhelinpommien tekemiseen. Hän oli jakanut opasta myös mahdollisille värväyskohteilleen. Rowaida El Hassanilla oli syytteiden mukaan hallussaan samanlaista materiaalia.

Terroristien tarkka kohde ei ole tiedossa. Ilmeisesti pommi-isku aiottiin kuitenkin tehdä joulun alla. Iskusuunnitelmat eivät tiedettävästi liittyneet Berliinin joulumarkkinaiskuun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)