Verkkouutiset

Iranin presidentin veli vangittiin – skandaali vaarantaa presidentin asemaa

Hassan Ruhanin veli on aiemmin yhdistetty Iranin valtiollisen vakuutusyhtiön johdon palkkoja koskeneeseen skandaaliin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iranin presidentin Hassan Ruhanin veli Hossein Ferydoun on vangittu, kertovat maan viranomaiset BBC:n mukaan.

Vangitsemisen syynä on viranomaisten mukaan se, että takuita vastaan vapaalla jalalla oleva Ferydoun ei noudattanut hänen vapaudelleen asetettuja ehtoja.

Ferydoun on aiemmin yhdistetty Iranin valtiollisen vakuutusyhtiön johdon palkkoja koskevaan skandaaliin. Presidentin veljen syytetään olleen mukana paisuttamassa vakuutusyhtiön johdon palkkoja, jotka olivat jopa 50-kertaisia maan julkisen sektorin minimipalkkaan verrattuna. BBC:n mukaan Iranissa virkamiesten palkat ovat yleensä erittäin pieniä ja moni joutuu tekemään toista työtä virkansa ohella. Ferydoun on kiistänyt toimineensa tapauksessa väärin.

Ferydounin vangitseminen nostaa presidentti Ruhania jo vuoden kiusanneen skandaalin jälleen otsikoihin. Ruhani valittiin jatkokaudelle toukokuussa, mutta Ferydounia koskevat epäselvyydet ovat tarjonneet Iranin mittakaavassa uudistusmielisen Ruhanin poliittisille vastustajille tilaisuuden syyttää tätä korruptiosta ja skandaalin hautaamisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
Ilmavoimat

Ilmavoimat Nato-tehtäviin Romaniaan

Ilmavoimat lähettää Hornet-hävittäjäosaston Romaniaan kesällä osana Suomen osallistumista Naton yhteisen puolustuksen tehtäviin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)