ISIS:n brittisoturin epätoivoinen kirjepyyntö: Tulkaa auttamaan, Euroopan lääkärit

ISIS-jihadistijärjestö pyytää länsimaissa asuvia lääkäreitä liittymään riveihinsä.

  • Omar Hussain ISIS:n propagandavideolla.

    ()

ISIS on julkaissut avoimen kirjeen, jossa lääkäreitä pyydetään matkustamaan järjestön ydinalueille ja liittymään sen riveihin.

”Länsimaiden muslimilääkäreille” osoitettu kirje on julkaistu useilla ISIS-järjestöön kytketyillä verkkosivustoilla. Siitä kertoo Vocativ.

Kirje tarjoaa ainutlaatuisen kurkistusikkunan siihen, millä tavalla avointa sotaa useilla rintamilla Irakissa ja Syyriassa käyvän terroristijärjestön terveydenhuoltojärjestelmä toimii.

”Kun jihad alkoi Syyriassa, pakenivat monet lääkärit maasta Turkkiin ja muualle. Tämä on johtanut siihen, ettei lääkäreitä ole riittävästi hoitamaan haavoittuneita”, kirjeen laatinut brittijihadisti Omar Hussain kirjoittaa.

ISIS on jo aiemmin pyrkinyt houkuttelemaan lääkäreitä liittymään järjestöön. Asia on ollut usein esillä jihadistien mahtailevassa propagandamateriaalissa. Hussainin viestin sävy on kuitenkin aiempiin värväysyrityksiin verrattuna lohduton.

”Olen käynyt sairaaloissa eri puolilla valtiota. Monista sairaaloista puuttuu paitsi riittävä henkilökunta myös pätevät lääkärit. Olen nähnyt monien opiskelijoiden opettavan toisille, miten haavoja tulisi hoitaa. Nämä kouluttamattomat, epäpätevät ja kokemattomat apulaiset tekevät paljon virheitä”, kirjeessä todetaan.

Hussain kirjoittaa todistaneensa niin huonoa hygieniaa kuin myös lääketieteellisiä toimenpiteitä, joita tekevät ihmiset, joilla ei ole riittäviä taitoja suorittaa niitä turvallisesti.

Kirjeestä välittyy epätoivo.

”Sinun ei tarvitse olla alasi asiantuntija voidaksesi saada täällä paljon aikaan. Jo joku jolla on takanaan vuoden tai kahden opinnot on suuri apu”, Hussain toteaa.

Kirje päättyy uskonnolliseen vetoomukseen tuleville ISIS-lääkäreille.

”Voitte saada suurta palkkaa lännessä, mutta entäpä suuret palkkiot tuonpuoleisessa? Täällä maksettava palkka ei kenties ole yhtä korkea kuin se, mitä lännessä maksetaan, mutta elämmekö tätä elämää vai tuonpuoleista varten. Onko raha tärkeämpää kuin muslimiveljesi elämä”, Hussain kysyy.

Valittaa somessa

Brittilehti Express kertoo tässä jutussaan lisää kirjeen kirjoittajasta Omar Hussainista. 27-vuotias mies on entinen supermarketin vartija Englannin Buckinghamshirestä.

Hänen some-päivityksensä ovat levinneet brittimediassa. Niissä Hussain pääasiassa valittaa ISIS-elämästään.

Hussain on muun muassa jakanut twitterissä kuvia perunoista ja valittanut joutuneensa kuorimaan niitä yhteisaterialle. Viiden perunan kuoriminen oli päivityksen mukaan vienyt mieheltä peräti 50 minuuttia.

”Elämä ei voi jatkua näin”, hän kirjoittaa, ja toteaa pilkkovansa perunat vasta huomenna, koska on niin väsynyt.

Toisessa päivityksessä Hussain iloitsee yhdestä suklaakonvehdista.

”En ikinä uskonut syöväni tätä täällä Shamissa (jihadistien Syyrian alueesta käyttämä nimitys). Suklaa tekee ihmeitä, kun tunnet itsesi yksinäiseksi”, hän toteaa.

Omar Hussain on kirjoittanut myös vaikeuksistaan tulla toimeen Lähi-idästä lähtöisin olevien ISIS-tovereidensa kanssa. Heitä brittimies on kuvannut ”oudoiksi ja ärsyttäväksi” ja syyttänyt kenkiensä varastamisesta. Hussain on myös kirjoittanut kaipaavansa vaimoa ja joutuneensa kiusatuksi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.