Verkkouutiset

Hongkongin mielenosoittajat pysyvät lujina – kaduilla yhä tuhansia

Mielenosoittajat tukkivat yhä Hongkongin hallinnollista keskustaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hongkongin viranomaiset päättivät maanantaina vetää mellakkapoliisit pois mielenosoittajien valtaamilta alueilta provokaatioiden välttämiseksi.

CNN:n mukaan Hongkongin keskustassa on kuitenkin yhä runsaasti tavallisia poliiseja.

Viranomaiset ovat vaatineet Kiinan keskushallintoa vastaan jo viikon verran protestoineita mielenosoittajia hajaantumaan. Mielenosoittajat ovat kuitenkin pysyneet lujina. Yle Uutisten kirjeenvaihtajan mukaan heitä on kaupungin keskustan alueella jopa kymmenisen tuhatta.

Pääasiassa opiskelijoiden johtamissa mielenosoituksissa vaaditaan demokraattisempaa hallintoa ja vastustetaan Kiinan hallinnon puuttumista Hongkongin asioihin.

Mielenosoittajat ovat tyytymättömiä siihen, ettei Kiina salli hongkongilaisten järjestää vapaita vaaleja alueen johtajasta vuonna 2017. Kiinan hallituksen mukaan kaikkien ehdokkaiden on oltava sen hyväksymiä.

Hongkongilaisten tyytymättömyys Kiinan keskushallintoa kohtaan on kasvanut merkittävästi viime aikoina.

Hongkongin yliopiston mielipidetutkimusten mukaan enää vain alle 40 prosenttia hongkongilaisista luottaa Kiinan hallinnon ajamaan politiikkaan. Vuosi sitten luku oli vielä 52 prosenttia ja vuonna 2007 peräti 75 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)