Verkkouutiset

Ruotsissa onkin ollut useita sukellusveneoperaatioita – ”miksi meidät on pidetty pimeässä?”

Tutkija ihmettelee ruotsalaisten johtavien sotilaiden lausuntoja viime vuosien useista loukkaustapauksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entinen sotakirjeenvaihtaja ja Ruotsin Kuninkaallisen Sotatieteellisen akatemian jäsen Johanne Hildebrandt katsoo, ettei Tukholman saariston sukellusvenejahdin isoimpaan kysymykseen ole vastattu.

Hildebrandt kertoo The Local -julkaisussa, että hän on huutanut televisionsa edessä seuratessaan jahtia. Hän viittaa kontra-amiraali Anders Grenstadin lausuntoon, jonka mukaan havainto Tukholman saaristossa on ”kaukana ensimmäisestä” viime vuosien aikana.

Jos tämä pitää paikkansa, on Hildebrandtin mukaan asevoimien tullut raportoida tapauksista poliitikoille. Poliitikkojen puolestaan olisi tullut kertoa yleisölle.

”Jos näin on, miksi se jäi poliitikoille? Miksei meitä ole informoitu? Ja kaikkein tärkeimpänä, miksi on niin paljon puolustusbudjetin leikkauksia, jos Ruotsin aluetta on loukattu useaan kertaan”, Johanne Hildebrandt kysyy.

Sukellusvenetorjuntaa Ruotsissa 1980-luvulla johtanut Göran Frisk on niin ikään tällä viikolla todennut, että vastaavia vieraiden valtioiden alusten tapauksia on ollut Ruotsin vesillä viime vuosina.

”Venäläiset tietävät mitä he tekevät. Ruotsalaiset tietävät mitä he tekevät. Ainoa joka ei tiedä mitä tapahtuu on Ruotsin kansa”, Frisk totesi SVT:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)