Verkkouutiset

EU yrittää lahjoa Turkkia tiukentamaan rajavalvontaansa

EU tarjoutuu sijoittamaan uudelleen satojatuhansia Syyrian pakolaisia Turkista, jos Turkki suostuu tiukentamaan otettaan laittomasta maahanmuutosta, kertoo Financial Times.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU:n johto tapaa Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin tänään Brysselissä. EU aikoo pyytää Erdogania tiukentamaan rajavalvontaa, avaamaan valtavia pakolaisten vastaanottokeskuksia ja mahdollisesti jopa myöntämään työluvan kahdelle miljoonalle syyrialaiselle Turkissa.

Sen jälkeen, kun EU:n pakolaiskriisi räjähti käsiin, EU on yrittänyt keksiä keinoja miellyttää Erdogania, sillä hänen apunsa on elintärkeää Euroopalle. Tänä vuonna Eurooppaan tulleista 350 000 turvapaikanhakijasta ainoastaan 50 000 pysäytettiin Turkin rajalla.

EU yrittää pehmittää Erdogania tarjoamalla Turkille 250 miljoonaa euroa lisää rahoitusta EU-mailta, lupaamalla vauhdittaa viisumivapautta turkkilaisille ja lupaamalla sijoittaa uudelleen pakolaisia. Virallisia lukuja ei ole vielä paljastettu, mutta Financial Timesin mukaan määrä saattaisi olla jopa puoli miljoonaa Turkissa olevaa syyrialaista, mikä ylittäisi reippaasti EU:n nykyiset suunnitelmat.

EU on myös ryhtynyt vaimentamaan kritiikkiä, jota se on kohdistanut Erdoganin itsevaltaiseen hallintoon. Euroopassa on epäilty, että Turkin tuomioistuimet eivät ole riippumattomia, eikä lehdistö vapaata.

Eräs eurooppalainen diplomaatti kuvaillee Financial Timesille, että EU syleilee hallintoa, josta se ei oikeasti pidä lainkaan.

– Meidän täytyy saada siirtolaisvirta tyrehtymään. Siitä on tullut reaalipolitiikkaa, diplomaatti sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)