Verkkouutiset

Rahankeruu Jeb Bushin vaalikassaan hidastuu

Floridan entisen kuvernöörin Jeb Bushin mahdollisuudet nousta republikaanien presidenttiehdokkaaksi ovat mielipidemittausten mukaan heikentyneet, eikä hänen kampanjansa varainkeruu ei ole enää edennyt alkuaikojen vauhdilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Jeb Bush keräsi The Financial Timesin mukaan vaalikassaansa lahjoituksia heinä-syyskuussa 13 miljoonaa dollaria.

Hänen keräysvauhtinsa on hidastunut merkittävästi, sillä vaalikampanjan kahdella ensimmäisellä viikolla kesäkuun puolivälin jälkeen hän keräsi 11 miljoonaa dollaria.

Kilpailijoista Ben Carson keräsi heinä-syyskuussa 20 miljoonaa dollaria, joista pelkästään syyskuussa 12 miljoonaa.

Republikaanien suosituin ehdokas Donald Trump on kerännyt vain 5,8 miljoonaa dollaria, josta 1,9 miljoonaa on hänen omia rahojaan. Toisaalta hän on kertonut, ettei aktiivisesti pyri edistämään varainhankintaa.

Demokraattien puolella Hillary Clinton on kerännyt 28 miljoonaa dollaria ja Bernie Sanders 26 miljoonaa.

Bushin kampanjapäällikkö Danny Diaz kertoo The Financial Timesissä heidän kyllä alusta lähtien tienneen, että kilpailusta tulee kova ja tiukka, mutta vain harva osasi ennakoida, kuinka epävakaa kenttä on.

Bushin kampanjan ulkopuoliset, mutta häntä tukevat ryhmät ovat keränneet rahaa vuoden alkupuoliskolla noin 100 miljoonaa dollaria.

Mielipidemittauksissa republikaanien ehdokaskilpaa johtaa Trump selvästi ja häntä seuraa Carson. Bushin kannatus on alle 10 prosentin.

New York Timesin ja CBS:n mielipidemittauksessa Trumpin kannattajat perustelivat tukeaan lähinnä hänen suorasanaisuudellaan ja sillä, että hän ei ole poliitikko.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)