Verkkouutiset

Europol-johtaja: 90 prosenttia Eurooppaan tulijoista käyttänyt rikollisryhmien palveluja

Europolin mukaan terrori-iskujen vaara Euroopassa on hyvin korkea.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Terrori-iskujen vaara Euroopassa on hyvin korkea, korkeampi kuin Yhdysvaltain syyskuun 2001 terrori-iskujen jälkeen, Europolin johtaja Rob Wainwright sanoi Schengenin toimeenpanevan komitean kokouksessa.

Hän pelkää, että uusi isku Euroopassa on mahdollinen. Mitään tarkkaa tietoa mahdollisesta iskusta ei Wainwrightin mukaan kuitenkaan ole olemassa.

Hänen mukaansa rikollisverkostojen liikevoitto maahantulijoiden salakuljettamisesta oli viime vuonna 3-6 miljardia euroa. Kyseessä on nopeimmin kasvava rikollisuuden ala Euroopassa.

Wainwrightin mukaan viime vuonna Eurooppaan saapuneista maahantulijoista 90 prosenttia käytti matkaansa rikollisryhmien tarjoamia palveluja.

Europolin johtaja totesi, että näiden matkanjärjestäjät ja ihmissalakuljettajat ovat ongelman ytimessä ja Euroopan vastauksen ydin pitää olla nämä rikolliset.

– Olemme tunnistaneet 40 000 ihmissalakuljettajaa. Kyseessä ovat kansainväliset ryhmät, jotka ovat kotoisin pakolaisten lähtömaista kuten Syyriasta, mutta myös Euroopan maista, hän sanoi.

Wainwrightin mukaan tarvitaan yhteistyötä ja tiedonvaihtoa kansallisten viranomaisten välillä. Ilman tätä mahdollisuus paljastaa yhteyden terrorismin ja ihmissalakuljetuksen välillä menetetään.

Esimerkiksi kaksi Pariisin marraskuisiin iskuihin osallistunutta oli tullut Eurooppaan pakolaisten mukana.

Asiasta kertoivat muun muassa sanomalehti La Stampa ja yleisradioyhtiö RAI.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)