Verkkouutiset

ISIS sai uuden nimen – terroristiryhmä uhkaa leikata kielet sen käyttäjiltä

Islamilaisen kalifaatin nimestä käytetään jälleen uutta kirjainlyhennettä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Islamilainen kalifaatti- tai islamilainen valtio -terroristiryhmä on omalta arabiankieliseltä nimeltään al-Dawla al-Islamiya fi Iraq wa al-Sham.

Siitä on käytetty kirjainlyhenteitä kuten ISIS, ISIL ja IS. Järjestöä vastaan taistelevat kuitenkin katsovat niiden legitimoivan järjestöä.

USA:n ulkoministeri John Kerry ja maan sotilasjohtajat ovatkin viime viikkoina ryhtyneet käyttämään termiä Daesh tai Daiish. Business Insiderin mukaan niin tekee tästä lähtien myös Australian pääministeri Tony Abbott.

“Daesh inhoaa nimittämistään tällä termillä, ja sillä mistä he eivät pidä on vaistonvaraista vetovoimaa minuun. Kieltäydyn ehdottomasti käyttämästä siitä sen itsensä haluamaa titteliä (islamilainen valtio), koska minusta se on uskonnon perversio ja hallinnon irvikuva”, Tony Abbott sanoo.

Daesh on ISIS:n tapaan kirjainlyhenne järjestön nimestä, mutta arabialaisista sanoista. Arabiassa sana muistuttaa eräitä negatiivisia termejä kuten riidankylväjää tai murskaajaa.

Terroriryhmän johtajat ovat Herald Sunin mukaan uhanneet ”leikata kielet” lyhenteen käyttäjiltä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)