CIA:n johtaja kävi salaa Moskovassa juuri ennen kuin Venäjä vetäytyi Syyriasta

CIA:n johtaja vieraili Moskovassa maaliskuun alussa.

  • John Brennan.

    ()

Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelu CIA:n johtaja John Brennan vieraili maaliskuun alussa kaikessa hiljaisuudessa Moskovassa. Vierailusta ei tiedotettu etukäteen.

Asiasta on kerrottu vasta nyt Venäjän mediassa.

”Se, että Brennan kävi täällä, ei ole salaista tietoa. Hän ei käynyt Venäjän ulkoministeriössä. Tiedän varmuudella, että hän vieraili Venäjän turvallisuuspalvelussa (FSB)”, Venäjän apulaisulkoministeri Oleg Syromolotov kommentoi medialle maanantaina.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti maaliskuun puolivälissä yllättäen vetävänsä joukkonsa pois Syyriasta ja lopettavansa aktiivisen sotilasoperaation alueella. Maahan jäi siitä huolimatta noin tuhat sotilasta, useita helikoptereita ja myös hävittäjiä ja rynnäkkökoneita. Venäjä on myös jatkanut Syyrian presidentti Bashar al-Assadin joukkoja tukevia ilmaiskuja vetäytymisilmoituksen jälkeenkin.

Syromolotovin mukaan Brennanin useissa medioissa salaiseksi luonnehditulla visiitillä ei ollut mitään tekemistä Venäjän vetäytymispäätöksen kanssa.

Venäjän valtion omistaman RT:n mukaan Vladimir Putinin tiedottaja Dmiti Peskov totesi, ettei Brennan ollut vierailunsa aikana missään yhteydessä Kremliin ja sanoi, ettei hän voi kommentoida asiaa tämän vuoksi sen enempää.

Venäjän mediassa liikkuneiden tietojen mukaan Yhdysvaltojen Moskovan suurlähetystö olisi kertonut Brennanin keskustelleen ”venäläisviranomaisten” kanssa Syyrian tulitauosta ja poliittisesta prosessista rauhan aikaansaamiseksi.

CIA:n tiedottaja on vahvistanut Brennanin vierailun Venäjän valtion omistamalle Sputnikille. CIA:n selvitys vierailun sisällöstä vastasi Yhdysvaltojen Moskovan suurlähetystön kertomaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.