Verkkouutiset

Unkarissa harkitaan turvapaikanhakijoiden liikkumisen rajoittamista

Pääministerin kabinettia johtava ministeri haluaa sulkea turvapaikanhakijat leireille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viktor Orbánin kabinettia johtava ministeri János Lázár ehdottaa turvapaikanhakijoiden kiinniottoa hakemuksen käsittelyn ajaksi, kertoo The Budabest Beacon. Lázárin ehdotus on räikeästi EU-oikeuden vastainen.

Unkarin oikeistopopulistinen hallitus on myös aiemmin harjoittanut kovaa maahanmuuttopolitiikkaa, joka on aiheuttanut laajaa kritiikkiä.

Tällä hetkellä Unkari ylläpitää useita leirejä, joissa turvapaikanhakijat odottavat turvapaikkapäätöksiään. Leireiltä saa kuitenkin lähteä esimerkiksi kävelylle, kirkkoon sekä turvapaikanhakijoille suunnattuihin tapahtumiin.

Lázár ei täsmentänyt, mihin lainsäädäntötoimiin ryhtymistä Unkarin hallitus suunnittelee, mutta kertoi ajatuksen ydin olevan juuri turvapaikanhakijoiden liikkumisvapauden rajoittamisessa. Tiedossa ei ole myöskään, millä aikataululla mahdollisia toimenpiteitä tehtäisiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)