Verkkouutiset

Yllättävä varoitus USA:lle – “Aseistamme Meksikoa, jos toimitatte Ukrainalle aseita”

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuone hyväksyi maanantaina Ukrainan aseistamista puoltavan päätöslauselman.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä toimittaa aseita Meksikolle, jos Yhdysvallat antaa Ukrainalle aseapua, sanoo Venäjän federaatioon kuuluvan Tšetšenian tasavallan parlamentin puhemies.

Dukuvakha Abdurahmanovin mukaan Meksikon aseistamisella pyrittäisiin sytyttämään uudelleen Yhdysvaltain ja Meksikon välisiä aluekiistoja, kertoo Radio Free Europe.

Meksikon kanssa käydyn sodan tuloksena Yhdysvaltoihin liitettiin 1848 suunnilleen nykyisten Kalifornian, Nevadan, Utahin, Arizonan ja New Mexicon osavaltioiden alueet Guadeloupe Hidalgon rauhassa.

– Tulkitsemme Ukrainalle toimitetut aseet toimeksi, johon vastataan samalla mitalla, Abdurahmanov totesi 24. maaliskuuta julkaistussa tiedotteessa parlamentin verkkosivuilla.

Dukuvakha Abdurahmanov on Venäjän tukeman Tšetšenian presidentti Ramzan Kadyrovin läheinen liittolainen.

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuone hyväksyi maanantaina Ukrainan aseistamista puoltavan päätöslauselman.

Washingtonin politiikkaa seuraavan The Hillin mukaan edustajainhuone hyväksyi aseapua vaativan päätöslauselman ylivoimaisesti äänin 348–48.

Kongressiedustajien mukaan Ukraina ei kykene vastaamaan Venäjän sinne toimittamien kehittyneiden aseiden uhkaan ja tarvitsee apua.

– Ukrainan kansa ei odota amerikkalaisia joukkoja. He toivovat vain aseita, joilla puolustaa itseään, demokraattiedustaja Eliot Engel kommentoi.

– Heillä ei ole sellaisia aseita – meillä on, hän totesi.

Presidentti Barack Obaman hallinto on toistaiseksi vastustanut ajatusta aseiden toimittamisesta Ukrainalle. Hallinto katsoo, että toimi voisi johtaa suurempaan veren vuodatukseen Ukrainan hallituksen joukkojen ja Venäjän tukemien Itä-Ukrainan separatistien välillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)