Verkkouutiset

Saksan hallitus riitelee katumuspilleristä – ”naisia holhotaan”

Saksan demarit tyrmäävät terveysministerin reseptittömien katumuspillerien vastaiset lausunnot.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksassa kytee hallitusriita katumuspillereistä kristillisdemokraattien (CDU) ja sosiaalidemokraattien (SPD) muodostamassa suuressa koalitiossa.

Saksan demarit hyökkäsivät rajusti terveysministeri Hermann Gröheä (CDU) vastaan sen jälkeen, kun Gröhe oli sanonut vastustavansa reseptittömien katumuspillerien jakelua.

– Se on naisten holhoamista, jos heidän oikeuksiensa käyttäminen hätätilanteessa evätään, sanoo Süddeutsche Zeitung -lehden haastattelema SPD:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Karl Lauterbach.

Gröhen ulostulo tapahtui omituiseen aikaan. Saksan liittovaltion lääkeinstituutin (Bundesinstitut für Arzneimittel und Medizinprodukte) asiantuntijakomitea antoi tammikuun puolivälissä lausunnon, jonka mukaan katumuspillereitä, joiden vaikuttava aine on Levonorgestreeli, voidaan jakaa ilman reseptiä.

Lauterbachin mukaan pillerit on luokiteltu erittäin turvalliseksi, eikä vakavia komplikaatioita tarvitse pelätä.

Gröhe sanoi sunnuntaina Welt am Sonntag -lehdelle, että naisten seksuaalinen itsemääräämisoikeus ja terveys pitäisi yhdistää parhaalla mahdollisella tavalla. On tärkeää, että katumuspillerin saa nopeasti kokematta syrjintää ja tarjolla on laadukasta neuvontaa.

– Tämä varmistetaan parhaiten, jos pillerit pysyvät reseptin alaisina, Gröhe sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)