Entisten SS-miesten kodit ratsattiin – epäillään joukkomurhasta Ranskassa

Saksalaisviranomaiset takavarikoivat todistusaineistoa entisten SS-miesten kodeista. Miesten uskotaan syyllistyneen sotarikoksiin.

  • Ascqin joukkomurhan uhrien haudat.

    ()

Saksan viranomaiset ovat tutkineet kolmen entisen SS-miehen kodit. Viranomaiset uskovat miesten osallistuneen Pohjois-Ranskassa toisen maailmansodan aikana tapahtuneeseen joukkomurhaan, kertovat kansainväliset uutistoimistot.

Syyttäjä Andreas Brendelin mukaan noin 90-vuotiaiden miesten kodit ratsattiin tällä viikolla Saksin ja Ala-Saksin osavaltioissa. Viranomaiset takavarikoivat asiakirjoja, valokuvia ja muuta todistusaineistoa.

Kolmen miehen uskotaan olleen 12. SS-panssaridivisioona ”Hitlerjugendin” jäseniä. Saksalainen Waffen-SS:ään kuulunut panssaridivisioona perustettiin vuonna 1943. Divisioona syyllistyi 86 ihmisen joukkomurhaan Pohjois-Ranskassa sijaitsevassa Ascqin kylässä vuonna 1944.

Brendelin mukaan kolmen miehen uskotaan olleen paikalla joukkomurhan aikana. Miehet kiistävät tämän.

Miehet ovat kiistäneet kuulusteluissa kuuluneensa disvisioonaan ja siten osallistumisensa joukkomurhaan

Tutkimus on kesken eikä syytteitä ole toistaiseksi nostettu.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.