Verkkouutiset

Pohjoiskorealaiset varastavat sähköä kotitarpeisiin, lahjuksen antamatta jättäminen vei vankilaan

Jakelulaitosten virkailijat rankaisevat sähköä varastavia asukkaita, jos he eivät maksa lahjuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Koreassa kansalaiset maksavat lahjuksia sähkönjakelulaitoksia johtaville virkailijoille, jotka puolestaan sallivat ihmisten ohjaavan ohikytkennöillään valtion tuottamaa sähköä omaan käyttöönsä.

Ryanggangin maakunnan pohjoisosassa sijaitsevan Hyesanin kaupungin asukasta syytettiin hiljattain sähkön varastamisesta Hänet tuomittiin kahdeksi kuukaudeksi työleirille.

Daily NK:n mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun joku vangittiin sähkön varastamisesta.

– Jakelulaitoksen johtaja sai asukkaan kiinni, kun hän yritti ohjata salaa sähköä omaan käyttöönsä. Asukas ei ollut maksanut lahjusta johtajalle, nimettömänä esiintyvä lähde sanoo.

Asukkaan kerrotaan ihmetelleen, miksi vain häntä rangaistaan sähkön varastamisesta, kun myös moni muu varastaa sähköä.

Lähteen mukaan lähes puolet Hyesanin kotitalouksista käyttää salaa valtion omistamalle voimalalle tarkoitettua sähköä.

Asukkaat kiinnittävät omat johtonsa sähkökaapeleihin, jotka jakavat sähköä valtionyhtiöille ja korkea-arvoisten virkamiesten koteihin.

– Pohjois-Korean hallinto ei tarjoa tarpeeksi sähköä siviilikäyttöön. Siksi ihmisten pitää maksaa lahjuksia käyttääkseen valtionyhtiöille tarkoitettua sähköä. Hyesanin asukkaiden pitää maksaa noin 13 euroa kuussa sähkönjakelulaitosten johtajille. Johtajia lahjotaan myös tupakka-askeilla ja aterioilla muutaman kerran kuussa, lähde kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)