Verkkouutiset

Pohjoiskorealainen lennokki vakoili USA:n torjuntaohjuksia

Etelä-Korea pyrkii selvittämään, mistä päin Pohjois-Koreaa lennokki lensi rajan yli.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean lennokiksi epäilty miehittämätön ilma-alus vakoili Yhdysvaltain Etelä-Koreaan sijoittamaa THAAD-ohjuspuolustusjärjestelmää, kertoo Etelä-Korean asevoimien pääesikunta.

Etelä-Koreasta löydettiin viime viikolla Sonyn kameralla varustettu miehittämätön lennokki läheltä raskaasti linnoitettua Koreoiden välistä rajaa. Lennokin uskotaan syöksyneen maahan, kertoo uutissivusto The Star

Etelä-Korean asevoimat korjasi lennokin talteen ja analysoi kameran muistikortilla olevat kuvat.

Etelä-Korean asevoimien nimettömänä esiintyvän virkailijan mukaan lennokki kuvasi THAAD-ohjuspuolustusjärjestelmää ja sen sijoituspaikkaa Seongjussa.

Yhdysvaltain suunnittelemalla torjuntajärjestelmällä on tarkoitus vastata Pohjois-Korean ohjusuhkaan. THAAD-järjestelmä on suunniteltu pysäyttämään ja tuhoamaan lyhyen- ja keskipitkänmatkan ballistiset ohjukset ennen kuin ne saavuttavat maalinsa.

Etelä-Korea pyrkii selvittämään, mistä päin Pohjois-Koreaa lennokki lensi rajan yli. Lennokin kerrotaan käyttäneen vanhaa teknologiaa, minkä takia kuvia ei voitu lähettää reaaliajassa Pohjois-Koreaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)