Verkkouutiset

ISIS:tä uhkaa jättitappio, jihadisteja ollaan ajamassa mereen

Hallituksen joukot ja Isis ovat taistelleet Sirten hallinnasta kesäkuusta lähtien.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Libyan YK:n tukeman hallituksen joukot ilmoittivat keskiviikkona vallanneensa Isisin viimeisen tukikohdan Libyassa, Sirten rannikkokaupungissa, kertoo The New York Times.

Yhdysvallat tukevat YK:n neuvotteleman Libyan kansallisen yhtenäisyyden hallituksen joukkoja ilmavoimillaan.

Mikäli valtaukselle saadaan vahvistus, se merkitsisi vakavaa takaiskua Isisin suunnitelmille levittäytyä Pohjois-Afrikkaan. Jihadistit ovat joutuneet perääntymään aikaisemmin tänä vuonna tärkeiltä alueilta Irakissa ja Syyriassa.

Libyalaismedian mukaan joukot etsivät jäljelle jääneitä Isis-jihadisteja, jotka piileskelevät kaupungissa. Joukot ilmoittivat vallanneensa vahvasti linnoitetun Ouagadougoun konferenssikeskuksen, jota Isis on käyttänyt päämajanaan.

Al-Ahrar televisioasema latasi Twitter-tililleen kuvia, joissa väitetysti hallituksen joukkojen taistelijat poseeraavat lippunsa kanssa.

Yhtenäisyyshallitusta tukevat joukot aloittivat hyökkäyksen Sirteen kesäkuussa. Sirteä on pidetty Isisin tärkeimpänä tukikohtana Syyrian ja Irakin ulkopuolella.

Isis valtasi rannikolla sijaitsevan Sirten runsas vuosi sitten. Libya on ollut sekasortoisessa tilassa sen jälkeen, kun Muammar Gaddafi syrjäytettiin vallasta vuonna 2011.

Libyassa on toiminut vuodesta 2014 asti kaksi kilpailevaa hallitusta ja parlamenttia. Molempien hallitusten tukena on löyhästi liittoutuneita asejoukkoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)