Verkkouutiset

Krimin liittämistä muistellaan jo: Putinin kuva jättikolikossa, puna-armeijan kuoro ylistää valloittajia

Venäjän armeijan kuoro kunnioittaa videoteoksellaan sotilaita, joilla ei edes ole maatunnuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläinen rahapaja on julkaissut 25 hopeista muistokolikkoa sen kunniaksi, että Krimin niemimaa liitettiin Venäjään. Kolikko on kämmenen kokoinen, se on valmistettu hopeasta ja se painaa kilon.

Kolikon etupuolelle on kaiverrettu Venäjän presidentin Vladimir Putinin kasvokuva. Kääntöpuolella on Krimin kartta, 28 kaupungin nimeä ja kaksipäinen kotka.

Kolikolle ei ole vielä asetettu hintaa. Valmistaja aikoo lahjoittaa osan kolikoista Venäjän johdolle.

Valokuvat kolikosta julkaisi venäläinen uutistoimisto Itar-Tass.

Krimin valloitus on synnyttänyt muitakin kunnianosoituksia. Vuonna 1928 perustettu Venäjän armeijan kuoro, entinen puna-armeijan kuoro, on julkaissut Youtube-videon, jossa se kunnioittaa Krimin valloitukseen osallistuneita sotilaita.

Kuoro laulaa kappaleen Ystävällisiä ihmisiä. Laulussa esiintyvät muun muassa sanat voitto, valloittaja, kunnia, loisto, teräs ja äidinmaa. Laulu on äänitetty Krimin Jaltalla 10. huhtikuuta.

Videon valokuvat on otettu 10.–13. huhtikuuta. Kuvissa kansalaiset heiluttavat Venäjän lippuja ja kyynelehtivät. Kuvissa esiintyy myös huppupäisiä sotilaita, joita on yleisesti epäilty venäläisiksi, mutta joilla ei ole maatunnuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)