Verkkouutiset

Salaisia moskeijoita vastaan käynnistetään poliisioperaatioita

Italian hallitus aikoo sulkea salaisia moskeijoita taistelussaan terrorismia vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Italiassa on neljä moskeijaa ja yli 800 muslimeille tarkoitettua uskonnonharjoituspaikkaa. Me aiomme sulkea salaiset ja sääntelemättömät paikat. Emme tee sitä rajoittaaksemme uskontoa. Teemme sen siksi, että uskontoa voidaan harjoittaa virallisen menettelytavan vaatimissa paikoissa, Italian sisäministeri Angelino Alfano sanoi toimittajille.

Ministeri Alfano puhui kokouksessa, joka järjestettiin Etelä-Italiassa sijaitsevassa Leccen kaupungissa. Kokouksessa käsiteltiin terrorismin uhkaa ja muslimeille tarkoitettuja epävirallisia uskonnonharjoituspaikkoja, joissa suurin osa Italiassa asuvista muslimeista käy rukoilemassa. Italiassa asuu arviolta miljoona muslimia.

Osa näistä salaisista kokoontumispaikoista perustetaan sen jälkeen, kun yritykset avata moskeija virallista tietä estetään. The Localin mukaan paikalliset viranomaiset vastustavat usein moskeijoiden perustamista.

– Missään päin maailmaa riski ei ole nolla – terrorismin dramaattinen aikajana vuodesta 2001 tähän päivään osoittaa sen, Alfano totesi.

Alfano korosti, että toistaiseksi ennaltaehkäisevät toimet ja tiedustelutiedon kerääminen Italiassa ovat onnistuneet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)