Verkkouutiset

Shokkigallup Hollannista: Geert Wildersin puolue suurin

Geert Wildersin maahanmuutokriittinen vapauspuolue on tuoreimpien mielipidemittausten mukaan Hollannin suurin puolue.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan maahanmuuttokriittinen vapauspuolue saisi tämänhetkisellä kannatuksellaan 35 paikkaa Hollannin parlamenttiin. Hollannissa järjestetään parlamenttivaalit 2017 maaliskuussa, kertoo BBC.

Lähes kolme miljoonaa ihmistä äänestäisi tuoreen mielipidemittauksen mukaan vapauspuolueen johtajaa Geert Wildersiä. Wilders tunnetaan maahanmuuton rajoittamisen kannattajana ja islamin vastustajana.

Express-uutissivuston mukaan vapauspuolueen suosio on kasvanut selvästi viime aikoina. Mielipidetutkijat selittävät suosion kasvua puolueen populistisella politiikalla.

Wilders suhtautuu myös kriittisesti Euroopan unioniin ja yhteisvaluutta euroon. Vapauspuolueen suosion kasvu on lisännyt pelkoja Hollannin mahdollisesta EU-erosta Britannian esimerkin mukaisesti, jos Wildersistä tulisi parlamenttivaalien jälkeen uusi pääministeri.

Hollantilainen tuomioistuin antaa perjantaina tuomion Wildersin vihapuhejutussa. Oikeudenkäynti liittyy Wildersin puheisiin maassa asuvista marokkolaisista.

Wilders kysyi vuonna 2014 vaalitilaisuudessa yleisöltä, haluavatko he enemmän vai vähemmän marokkolaisia kaupunkiinsa ja Hollantiin. Yleisö vastasi vähemmän, minkä seurauksena Wilders lupasi, että asia järjestetään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)