Verkkouutiset

”Donald Trumpin eroaminen virasta olisi murskaavaa Vladimir Putinille”

Yhdysvaltain senaatin tiedustelukomitean edessä pian todistava liikemies sanoo Dagens Nyheterille ns. Magnitski-lain olevan Venäjän presidentin heikko kohta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sijoittaja Bill Browderin mukaan Donald Trumpin pojan tapaaminen asianajaja Natalia Veselnitskajan kanssa liittyi Magnitski-lakiin. Veselnitskaja on työskennellyt tiettävästi aiemmin Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:lle.

Browder uskoo myös Venäjän halunneen sitä koskevien pakotteiden kumoamista vastineeksi Hillary Clintonin kampanjaa vahingoittavista tiedoista.

– Magnistki-laki on Putinin Akilleen kantapää. Hän haluaa kumota sen, koska se jäädyttäisi hänen omat varansa. Hän haluaa hallita korruptiolla, petoksilla ja uhkailulla, jotta hän voi antaa alaisilleen ohjeita rikosten tekemisestä immuniteettilupauksilla.

Browder uskoo Putinin haluavan edelleen Trumpin pysyvän tehtävässään.

– Jos Trump eroaisi presidentin virasta, ja joku perinteisempi republikaani nousisi hänen tilalleen, se olisi murskaavaa Putinille. On todennäköistä, että häntä vastaan asetettaisiin pakotteita, joilla olisi vakavia seurauksia hänen hallinnolleen.

Suomessa asiasta kertoi mm. Yleisradio.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)