Verkkouutiset

Australian pääministerin mukaan mestauksia voi tapahtua länsimaissakin

Australian pääministeri on huolissaan terrorismin leviämisestä myös länsimaihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kauhistuttavia terroritekoja, kuten amerikkalaisjournalisti Jame Foleyn mestaus, voisi tapahtua länsimaissa ja siten myös Australiassa, sanoo Australian pääministeri Tony Abbott.

Abbott katsoo, että Foleyn tappamisen kaltaiset julmuudet eivät ole lopulta niin kaukaisia tapahtumia. Tätä korostaa se, että tappajaksi paljastui brittiläinen terroristi, kertoo Canberratimes.

Abbott puhui torstaina Melbournessa.

– Se, että Foleyn murhaaja oli Britannian kansalainen, osoittaa sen, että kaukana länsimaista tapahtuvilla teoilla voi olla seurannaisvaikutuksia maailmanlaajuisesti.

– Se osoittaa sen, että tällaista ei tapahdu ainoastaan muualla, vaan näin voi tapahtua myös Australian kaltaisissa maissa, jos emme pysy valppaina terrorismin uhkaa vastaan.

Amerikkalaisjournalistin mestaus näytettiin verkossa levinneellä videolla. Yhdysvaltain tiedustelupalvelut ovat vahvistaneet videon aitouden.

Abbottin mukaan Foleyn murha on vahvistanut käsitystä siitä, että Australiassa tarvitaan vahvempia terrorisminvastaisia lakeja ja resursointia terrorisminvastaiseen toimintaan.

– Tämän vuoksi tarvitsemme uutta lainsäädäntöä vahvistaaksemme turvallisuuspalveluidemme kykyjä, jotta ne voivat helpommin ottaa kiinni ja vangita henkilöitä, jotka ovat osallistuneet terroristitoimintaan ulkomailla. Tarvitsemme myös lainsäädäntöä varmistaaksemme poliisin pääsyn televiestintätietoihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)