Verkkouutiset

Volkswagen aikoo korjata 9,5 miljoonaa autoa

Volkswagenin uusi toimitusjohtaja Matthias Müller on kertonut saksalaiselle lehdelle, että yhtiö aloittaa päästöskandaalin aiheuttaneiden autojen korjaamisen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Matthias Müller arvioi Frankfurter Allgemeine -lehden haastattelussa, että korjattavia autoja on 9,5 miljoonaa. Müllerin mukaan autoja voi toivottavasti olla vähemmänkin, mutta niitä on silti aivan liian paljon.

Kaikkien autojen pitäisi hänen mukaansa olla korjattuina ensi vuoden loppuun mennessä. Korjattavien autojen määräksi on aiemmin arvioitu maailmanlaajuisesti jopa 11 miljoonaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Volkswagen jäi kiinni huijaamisesta autojen päästömittauksissa. Müllerin mukaan dieselautojen ohjelmistojen manipuloinnissa on ollut mukana vain muutama työntekijä.

Tiistaina hän totesi tapaamisessa yhtiön työntekijöiden kanssa Wolfsburgissa Saksassa, että selviytyminen yhtiön päästökriisistä ei tule olemaan kivutonta.

Hän myös ilmoitti yhtiön tarkastelevan uudelleen kaikkia suunnittelemiaan investointeja. Kaikki vähemmän kiireelliset investoinnit joko perutaan tai niitä lykätään.

Volkswagenin harjoittamien laajamittaisten päästömittaushuijausten paljastuminen on jo romahduttanut yhtiön markkina-arvon kolmanneksella. Myös yhtiön imagon arvioidaan kärsineen maailmanlaajuisesti.

Lisäksi yhtiötä voivat uhata jopa miljardien eurojen sakot.

(Deutsce Welle, Frankfurter Allgemeine)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)