Verkkouutiset

Nordea: EU:n sanktiot jäävät vaatimattomiksi

Nordean mukaan EU:n sanktiot jäävät edelleen vaatimattomiksi, eivätkä länsimaat edelleenkään löydä välineitä pysäyttää Vladimir Putinia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nordea Matketsin analyytikon Sanna Kurrosen mukaan Putinin suosio Venäjällä vahvistuu toistaiseksi, mutta pidemmällä aikavälillä sotaretki Ukrainaan tuntuu tavallisen venäläisen arjessa kipeästi.

– Valtakunnan rajojen laajentaminen on toki Venäjän historian saatossa ollut suuren johtajan merkki, mutta stagflaation – laman sekä korkean inflaation ja työttömyyden yhdistelmä – aikaansaaminen ei. Venäläisten tyytymättömyys kasvaa, kun jo ennestään hidas kasvu painuu ja samaan aikaan inflaatio kiihtyy, Kurronen kirjoittaa pankin aamukatsauksessa.

Hänen mukaansa Venäjän valtion talous on kuitenkin hyvässä kunnossa ja öljyn hinta korkealla, joten Putinilla on aikaa.

– Hidastuvaa kasvua voidaan lähivuosina paikata julkisilla investoinneilla. Käytännössä korruptio lisääntyy entisestään ja resurssit kohdennetaan kaikin puolin tehottomasti.

Kurronen ennustaa ruplan vajoamisen jatkuvan.

– Tavalliset venäläiset pyrkivät eroon ruplistaan ja dollarisaatio taloudessa kiihtyy.

Hänen mukaansa Venäjän keskuspankin tehtävä pitää rupla vakaana ja inflaatio kurissa käy täysin mahdottomaksi.

– Ruplan puolustaminen tukiostoilla ja korkoja nostamalla ajaa Venäjän taantumaan. Siksi Putinin pitäisi lopettaa sotaretkensä nyt, kun haittavaikutukset taloudelle jäisivät vielä rajallisiksi. On kuitenkin jo monta kertaa nähty, ettei Venäjä toimi pitkän aikavälin hyvinvointia maksimoiden, Kurronen kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)