Verkkouutiset

”Jos yrityskaupat eivät suju, työpaikkoja on uhattuna 8 000 vuodessa”

Yrityskaupat eivät toimi pienten ja keskisuurten yritysten osalta tarpeeksi hyvin, sanoo Suomen Yrittäjät.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yrittäjät toteaa, että eri arvioiden mukaan omistajanvaihdoksia tapahtuu nyt vuodessa noin 2 000, kun niitä pitäisi tapahtua tuplasti.

Keskimäärin onnistunut omistajanvaihdos säilyttää neljä työpaikkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Jos yrityskaupat eivät suju, työpaikkoja on näin laskien uhattuna noin 8 000 vuodessa, Yrittäjät laskee.

Suurimmat haasteet yritysten omistajanvaihdoksissa ovat ostajan ja jatkajan löytäminen, yrityksen arvonmääritys, osaamisen siirtäminen ja verotus.

Suomen Yrittäjien mukaan työllisyyden turvaamisen kannalta on perusteltua poistaa sukupolvenvaihdoksiin liittyvä verorasitus ja kohdentaa verotus Ruotsin tapaan siihen tilanteeseen, jossa yrityksen jatkaja mahdollisesti myy yrityksen.

Toisaalta Yrittäjät haluaa, että myyjän luovutusvoittoverotusta ja jatkajan varainsiirtoverotusta pitäisi huojentaa esimerkiksi silloin, kun yritys myydään yrityksen toimintaa jatkavalle työntekijälle.

– Omistajanvaihdos voi olla hyvä vaihtoehto oman yrityksen perustamiselle. Tätäkin vaihtoehtoa kannattaa miettiä, kun suunnittelee yrityksen perustamista, Pääkaupunkiseudun Yrittäjien toimitusjohtaja Erkki Pärssinen sanoo.

Helsingin Yrittäjien varatoimitusjohtaja Marju Silander puolestaan toteaa, että toimivan yrityksen jatkaminen on riskittömämpää kuin uuden perustaminen.

– Yrityksellä on valmis asiakaskunta ja liiketoimintakonsepti, saa heti laskutusta ja voi alkaa saman tien kehittää liiketoimintaa, hän sanoo.

Suomen Yrittäjien aluejärjestöt Helsingin Yrittäjät, Pääkaupunkiseudun Yrittäjät ja Uudenmaan Yrittäjät järjestivät yhteistyökumppaneidensa kanssa Pistä yrityksesi lihoiksi -tilaisuuden Teurastamolla Helsingissä tiistaina.

Tilaisuuteen saapui yli 300 yritystoiminnan aloittamista yritysoston kautta harkitsevaa tulevaa yrittäjää, yrityksensä kasvattamista harkitsevaa yrittäjää ja yrityksensä myyntiin valmistautuneita yrittäjää.

Verkossa ostajat ja myyvät voivat kohdata Suomen Yrittäjien Yrityspörssi-verkkopalvelussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)