Verkkouutiset

Suurten pörssiyhtiöiden yhteiskuntavastuuraportointi EU-sääntelyyn

EU:n neuvosto hyväksyi maanantaina tilinpäätösdirektiivin muutoksen, joka koskee yritysten muuta kuin taloudellista tietoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Päätöksen mukaan suurten pörssiyhtiöiden täytyy jatkossa raportoida myös vastuullisuudestaan. Muutoksella halutaan lisätä yritysten tiedottamista niiden työntekijöiden oikeuksia ja ympäristöä koskevista asioista.

Suurten pörssiyhtiöiden ja muiden yleisen edun kannalta merkittävien yritysten pitää jatkossa antaa selvitys siitä, miten ne edistävät työhyvinvointia ja työturvallisuutta sekä työntekijöiden osallistumista, ihmisoikeuksia, ympäristönsuojelua sekä korruption torjuntaa.

Selvityksessä on kuvattava lyhyesti yhtiön liiketoimintamallia sekä kertoa vastuullisuustoimintaan liittyvistä riskeistä ja niiden hallinnasta.

Lisäksi yrityksen on raportoitava, miten se edistää monimuotoisuutta eli miten henkilöstöpolitiikassa huomioidaan esimerkiksi eri kansalaisuudet, henkilöstön ikärakenne ja sukupuolten välinen tasa-arvo. Niin ikään on kerrottava millaisia tuloksia monimuotoisuuden edistämisellä on saavutettu.

– Neuvoston päätös on tärkeä askel kohti kattavampaa yritysten yhteiskuntavastuuta. Sijoittajat ja kuluttajat ovat entistä tietoisempia yrityksen yhteiskuntavastuun tärkeydestä. Raportointivelvoite lisää läpinäkyvyyttä ja auttaa myös yrityksiä ennakoimaan mahdollisia liiketoiminnan riskejä, työministeri Lauri Ihalainen (sd.) sanoo.

Direktiivin muutos koskee sellaisia yrityksiä, jotka täyttävät kaksi kolmesta kriteeristä eli yrityksellä on vähintään 500 työntekijää, yrityksen liikevaihto on 40 miljoonaa euroa tai yrityksen tase on vähintään 20 miljoonaa euroa. Monimuotoisuuden osalta henkilömäärän raja on 250 työntekijää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)