Verkkouutiset

Risikko: Raskaan liikenteen kilpailukykyyn ja turvallisuuteen parannuksia

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikon (kok.) mielestä Suomen täytyy pysyä logistisesti kilpailukykyisenä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ministerin mukaan Raskaan liikenteen massojen nostamisen myötä edellytykset pärjätä ovat parantuneet, mutta jotkut yksityiskohdat kaipaavat vielä tarkastelua.

– Olen käynnistänyt valmistelun, jonka tavoitteena on muuttaa kolmiakselisen kuorma-auton kokonaismassa pysyvästi 26 tonnista 28 tonniin. Tällä muutoksella on suuri merkitys kuljetusyrityksille, ja tärkeänä pidän sen vaikutuksia myös liikenneturvallisuuteen, totesi Paula Risikko SKAL suoritusalat ry:n vuosikokouksessa Tampereella lauantaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Myös raskaan liikenteen talviajan rengasvaatimusten muutoksen valmistelu etenee liikenne- ja viestintäministeriössä. Asetusmuutoksen tarkoituksena on kiristää raskaan liikenteen renkaiden urasyvyysvaatimuksia nykyisestä.

– Molemmat muutokset ovat tärkeitä kilpailukyvyn ja liikenneturvallisuuden kannalta. Pidän tärkeänä, että suomalaisilla kuljetusyrityksillä on hyvät edellytykset toimia ja pärjätä kilpailussa. Turvallisuus on kuitenkin kaiken a ja o, sanoi Risikko.

Risikko totesi maanteiden tavaraliikenteen toimivuuden olevan hyvinvointimme perusedellytys.

– Aika muuttaa tehtäviä myös tavarankuljetusten alalla. Digitalisaatio ja automatisoitumisen kasvu ovat uudempia haasteita, hän sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)