Verkkouutiset

Eniten patenttihakemuksia rakennustekniikan alalle

Patentti- ja rekisterihallitukseen tehtiin alkuvuonna eniten rakennustekniikan alan patenttihakemuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rakennustekniikan alalta oli 18,7 prosenttia kaikista hakemuksista. Tekniikan alaan kuuluu muiden muassa tie- ja vesirakennus, lämpötekniikka, talonrakennus, kaivostekniikka ja polttomoottorit.

Seuraavaksi eniten hakemuksia (15,9 %) tehtiin käsittelyn ja muokkauksen alalle. Siihen kuuluvat muiden muassa vaatetus, lajittelu, jätteiden käsittely, metallin, muovin ja puun työstäminen, käsityökalut, kuljetus, pakkaus, varastointi, hissit, tekstiilien ja paperin valmistus ja käsittely.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kolmanneksi eniten hakemuksia (13,3 %) tuli ihmisen perushyödykkeiden alalle, johon kuuluvat muiden muassa maatalous, lihan käsittely, huonekalut, kotitalousesineet, urheilu- ja pelivälineet ja painaminen.

Muita suosittuja patenttihakemusten tekniikan aloja olivat ajoneuvotekniikka ja yleinen mekaniikka (9 %), teollinen kemia (6,7 %), telekommunikaatio (6,1 %) sekä sähkötekniikka ja sähkötekniset laitteet (5,9 %).

Tilasto koskee tammi-huhtikuun välistä aikaa.

Vuotta aikaisemmin samaan aikaan patenttihakemusten viiden kärki tekniikan aloittain oli rakennustekniikka (19,9 %), käsittely ja muokkaus (15,5 %), teollinen kemia (10,2 %), ihmisen perushyödykkeet (9,3 %) ja ajoneuvotekniikka ja yleinen mekaniikka (7,8 %).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)