Verkkouutiset

Oulun seudulla selvitetään puupolttoaineen mahdollisuuksia

Kolmivuotisessa Energia Plus -hankkeessa selvitetään, voidaanko kotimaisella energialla tuoda Oulun seudulle työtä ja tuloja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtion energia-asiantuntijayhtiö Motiva kertoo tiedotteessaan, että Oulun seudulla on arvioitu kuntien kiinteistöissä kuluvan öljyä vuosittain 740 000 litraa. Se merkitsee Motivan mukaan 640 000 euron tulonsiirtoja alueelta öljyn tuottajille, kun kevyen polttoöljyn litrahinta on 90 senttiä.

Oulun seudun energiaselvityshanketta vetää kehittämisyhtiö Iin Micropolis. Hankkeessa tarkastellaan uusiutuvan energian käytön mahdollisuuksia. Täällä tarkoitetaan aurinkolämpöä ja -sähköä, lämpöpumppuja ja aivan erityisesti puupolttoaineita.

– Jos energia tuotettaisiin alueella pääosin itse, se merkitsisi enemmän työpaikkoja ja tuloja kunnille myös verotulojen kautta, arvio yhtiön projektipäällikkö Pekka Pääkkönen tiedotteessa.

Hankkeen kartoittamissa kohteissa voi Motivan mukaan olla paljon mahdollisuuksia paikallisille lämpöyrittäjille.

– Lämpöyrittäjät ja laitetoimittajat toivovat, että kunnat ja yritykset jatkavat siirtymistä pois öljylämmityksestä tänäkin vuonna, vaikka raakaöljyn hinta on nyt vuoden ollut alemmalla tasolla, kertoo toimialapäällikkö Hannes Tuohiniitty Bioenergia ry:stä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)