Verkkouutiset

Sijoittajien rahat virtaavat nyt USA:sta Euroopan osakemarkkinoille

Sijoittajat ovat vetäneet rahojaan pois Yhdysvaltojen osakemarkkinoilta, kun taas eurooppalaisiin osakerahastoihin on tänä vuonna virrannut rahaa yli 26 miljardia dollaria.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan osakemarkkinoille on Financial Timesin mukaan virrannut viime päivinä virrannut rahaa, samalla kun sijoittajien kiinnostus Yhdysvaltojen markkinoihin on vähentynyt.

Lehti viittaa sijoitusvirtoja seuraavan tutkimusyhtiö EPFR:n tietohihn, joiden mukaan eurooppalaisiin osakerahastoihin siirrettiin rahaa seitsemän päivän ajanjaksolla 12. – 19. heinäkuuta yli kolme miljardia dollaria.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Samalla ajanjaksolla yhdysvaltalaisista osakerahastoista on virrannut rahaa ulos 840 miljoonaa dollaria. Ulosvirtausta jatkunut yhtäjaksoisesti jo viisi viikkoa, kesäkuun loppupuolelta alkaen rahastoista on vedetty pois lähes 20 miljardia dollaria.

Eurooppalaisiin rahastoihin puolestaan on kuluneen vuoden aikana sijoitettu jo yli 26 miljardia dollaria. Rahaa virtasi runsaasti rahastoihin esimerkiksi toukokuussa Emmanuel Macronin voitettua Ranskan presidentinvaalit.

FT:n haastattelemat analyytikot arvioivat Eurooppaan poliittisten haaasteiden vähentymineen, kun taas Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin lupaamat talouden elvytystoimet viipyvät edelleen.

Sijoittajia ovat Euroopassa kiinnostaneet toimialat, jotka ovat tavallisesti sidoksissa talouskasvun piristymiseen, kuten rahoitusala ja perusresurssisektori. Yhdysvalloissa kuitenkin teknologiasektori kiinnostaa sijoittajia edelleen.

Euroopan keskuspankki ei tehnyt eilen torstaina mitään muutoksia rahapolitiikkaansa, vaikka talous on alkanut piristyä euroalueella. Alhaisia ohjauskorkoja ei nostettu eikä pankki kertonut vieläkään, milloin arvopaperien osto-ohjelmaa aletaan ajaa alas. Sijoittajilla ei varmaankaan ole mitään sitä vastaan, että kevyt rahapolitiikka jatkuu.

EKP:n pääjohtaja Maria Draghi ilmaisi torstaina tyytyväisyytensä euroalueen elpymiseen mutta muistutti, että kasvun vahvistuminen ei ole nostanut kuluttajahintoja. Wall Street Journal arvioikin Dragihin kommentin korostavan maailman poliittisten päättäjien nykyistä varovaista linjaa heidän kamppaillessaan alhaista inflaatiota vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)