Verkkouutiset

TE: Nokialla salainen suunnitelma paluusta kännykkämarkkinoille?

Nokia-brändin paluu puhelimiin herättää kysymyksiä strategisista tavoitteista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nokia-puhelimien paluu markkinoille tänä vuonna tuo monenlaisia spekulaatioita yhtiön ympärille.

Talouselämän mukaan yksi vaihtoehto on, että Nokia aikoo palata kännykkävalmistajaksi, vaikka seuraava siirto on vain rojaltien kerääminen Nokia-brändin avulla.

Suomalainen HMD Global ja taiwanilainen Foxconn lanseeraavat Nokia-puhelimet takaisin markkinoille. Nokia lisensioi tuotemerkkinsä vastaperustetulle HMD:lle ja aikoo kerätä rojaltimaksuja. Malli on Nokialle riskitön.

Talouselämä arvioi, että vaihtoehtona voi myös olla Foxconnin valta-aseman vahvistuminen. Taiwanilainen jättiyhtiö osaa valmistuksen, mutta ei markkinointia ja jakelua. Lehti muistuttaa, että Foxconn testasi Nokian brändin lisensiointia tuomalla markkinoille Nokia N1 -tablet-tietokoneita.

Talouselämä ei pidä kuitenkaan mahdottomana, että myös Nokialla olisi hankkeessa suuremmat tavoitteet.

”Onko HMD sittenkin Nokian salainen suunnitelma palata kännykkämarkkinoille? Se on toinen esiin nouseva tulkintalinja. Yhtiö sanoo, ettei se ole palaamassa kännykkäliiketoimintaan, mutta Suomesta ei ole vaikeaa löytää analyytikoita, tutkijoita ja entisiä Nokian johtajia, jotka pitävät paluuta realistisena mahdollisuutena. Siis vain siinä tapauksessa, että puhelimet menestyvät.”, Lehti päättää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)