Verkkouutiset

Nokian Rajeev Suri suhtautuu varovaisen myönteisesti kuluvaan vuoteen

Nokian liikevaihdon lasku hidastui ja raportoidut tappiot pienenivät merkittävästi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nokian toimitusjohtajan Rajeev Surin mukaan yhtiön tammi-maaliskuun tulos heijasti liiketoiminnan positiivista kehitystä, vaikka yhtiö kohtaa edelleen tiettyjä haasteita.

– Onnistuimme hidastamaan liikevaihtomme laskua ja kartutimme tilauksia hyvin siitä huolimatta, että tyypillisesti vuoden ensimmäinen neljännes on meille kausiluonteisesti heikko. Näimme jälleen lisääntynyttä tuotteidemme ristiinmyyntiä läpi koko tuotevalikoimamme, saavutimme erinomaiset bruttokatteet ja paransimme konsernitason kannattavuutta, Sur luettelee yhtiön osavuosikatsauksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän kertoo suhtautuvansa tuloksen valossa varovaisen myönteisesti siihen, mitä tämä vuosi tuo tullessaan.

Nokian liikevaihto laski vuodentakaisesta kaksi prosenttia 5,4 miljardiin euroon. Liiketappio puolestaan supistui 712 miljoonasta 127 miljoonaan.

Pelkästään toiminnallista tulosta kuvaavien lukujen perusteella liiketulos olisi Nokian mukaan ollut 341 miljoonaa voitollinen. Laskelmassa ei muun muassa ole mukana Alcatel-Lucentin kauppaan ja yhdistymiseen liittyviä kuluja.

Nokian kurssi ponnahti Helsingissä aamupäivällä yli viiden prosentin nousuun, mikä kertoo siitä, että yhtiön tulos ja näkymät olivat markkinoiden odotuksia paremmat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)