Verkkouutiset

Naisjärjestöjen mukaan tasa-arvon juurruttaminen vaatii jatkuvaa työtä

Suomella ole varaa kyykyttää naisia työntekijöinä ja yrittäjinä, arvioivat Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Sirkka-Liisa Anttila ja Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja Seija Estlander.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Naisten taloudellisen ja yhteiskunnallisen tasa-arvon juurruttaminen vaatii jatkuvaa työtä, toteavat Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Sirkka-Liisa Anttila ja Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja Seija Estlander yhteisessä tiedotteessaan.

Anttila pitää sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumisen suurimpana esteenä asenteita.

– Suomella ei totisesti ole varaa kyykyttää naisia yrittäjinä eikä työntekijöinä. Tarvitsemme nyt kiireesti konkreettisia päätöksiä työelämän tasa-arvon edistämiseksi. Perheen ja työn parempi yhdistäminen vaatii joustavampia työaikoja.

Anttilan vaatimuslistalla ovat lisäksi perusteettomien palkkaerojen poistaminen ja naisten osuuden lisääminen talouselämän johtotehtävissä.

Estlander puolestaan huomauttaa naisten starttaavan työntekijöiksi ja yrittäjiksi heikommista lähtökuopista kuin miehet.

– Tätä peilaa osuvasti se, että nuoret synnytysikäiset naiset tekevät meillä eniten pätkätöitä. Lisäksi on käsittämätöntä, että naisvaltaisten alojen työantajat joutuvat yksin pulittamaan sen osan vauvalaskusta, minkä Kela jättää korvaamatta.

Hän muistuttaa, että naisten työura on äitiyden vuoksi repaleinen. Yhä useammat sukkuloivat jatkossa palkkatyön ja yrittämisen välillä.

Myös yrittäjien sosiaaliturvaa pitäisi Estlanderin mielestä parantaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)