Verkkouutiset

Makeisvero ei nouse – olisi lisännyt negatiivisia vaikutuksia yrityksiin

Hallitus on päättänyt, ettei kevään kehyspäätöksessä vuodelle 2015 suunniteltua makeisten, jäätelön ja virvoitusjuomien valmisteveron korotusta tehdä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Veronkorotusta on arvioitu uudelleen kehyspäätöksen ja syksyn budjettiriihen jälkeen. Nykyisen veropohjan rajaukset ja laajuus ovat komission arvioitavina valtiontukisäännösten kannalta. Lisäksi uusi veronkorotus olisi lisännyt negatiivisia vaikutuksia alan yrityksiin, sanoo valtiovarainministeriö.

Makeisvero on ollut voimassa kohta neljä vuotta, ja sitä on korotettu vuosina 2012 ja 2014.

Valtiovarainministeriö asetti 2012 työryhmän selvittämään sokeriveron käyttöönoton edellytyksiä ja nykyisen makeisveron toimivuutta. Työryhmä totesi loppuraportissaan, että sokeriveron käyttöönotolle ei ole edellytyksiä ennen tuotteiden sokeripitoisuuden ilmoitusvelvollisuuden voimaantuloa vuonna 2017.

Sokeriveron käyttöönoton edellytyksiä arvioidaan uudelleen ennen kuin sokeripitoisuuden ilmoittamisvelvollisuus tulee voimaan 2017.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)