Verkkouutiset

Kimpassa on kiva asua mutta sopimusmalli on tärkeä

Suomen Vuokranantajat ry kehottaa kokeilemaan kimppakämpän vuokrausta, mutta muistuttaa, että vuokrasopimusmalli pitää valita huolella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Isojen asuntojen myynti ja vuokraus ei tällä hetkellä oikein tahdo vetää, joten Suomen Vuokranantajat ry:n mielestä nyt kannattaa kokeilla kimppakämpän vuokrausta.

Halvempi vuokra, tila ja sosiaalinen kommuunielämä houkuttavat yhdistyksen mukaan etenkin nuoria ja opiskelijoita, mutta kimppa-asumisesta hyötyy myös vuokranantaja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hyvällä paikalla olevasta kimppakämpästä voi yhdistyksen mukaan saada hyvää ja varmaa vuokratuottoa, koska vuokranmaksajia on enemmän.

Yhdistyksestä kerrotaan, että kimppakämpän vuokrasopimus voidaan järjestää sopimusoikeudellisesti muutamalla eri tavalla. Usein valinta tehdään yhteisen vuokrasopimuksen tai erillissopimusten välillä.

– Kimppakämpän vuokrasopimusmalli kannattaa valita huolella, koska se vaikuttaa merkittävästi esimerkiksi siihen, kuka asunnon vahingoittumisesta vastaa, kenen maksettavaksi yhden asukkaan vuokrarästit koituvat ja miten sopimuksesta päästään irti, muistuttaa Suomen Vuokranantajien vs. toiminnanjohtaja Elina Aalto yhdistyksen tiedotteessa.

Apua vuokrasopimuksen laatimiseen saa esimerkiksi Suomen Vuokranantajien lakineuvonnasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)